Tuesday, August 11, 2009

buatmu wanita

sepanjang cuti H1N1 aku yang baru je abis lastweek, memang banyak buku yang aku baca.

buku yang baru aku abis baca malam tadi ialah buku ni. penulisnya ialah sorang bekas peguam syarie yang sekarang jadi kaunselor keluarga. dekat bloglist aku ada alamat blog dia.

aku memang selalu membaca artikel2 dia dalam majalah dan aku memang suka cara penulisan dia yang santai.

masa mula2 aku jumpa buku ni, aku tak minat sangat beli sebab aku tak sedar itu buku dia. bila aku tersedar dia publish buku, aku terus order by post.

bila aku baca, aku rasa terkilan. bukan sebab tak best, tapi aku terkilan sebab aku tak jumpa buku ni 5 tahun lepas. kenapa?? beli and baca sendiri. hehehe.

untuk semua wanita, especially yang belum kawin, yang baru bertunang, yang akan jadi isteri orang, buku ni sangat2 aku suggestkan.

walaupun buku ni bukan novel, ada part yang aku rasa macam nak nangis baca. ish3x..touching la plak.

selamat membaca ye?

10 comments:

cerpelai said...

Tak semestinya baca buku mesti kena baca novel ye tak? Kehkehkeh.. Ilmiah orang tak pandang pun.. Leka carik hiburan..
Gua pun sokong sesapa nak baca buku tu..

<< s| tED| >> said...

siapa penulisnya ??

ainShahajar said...

buatmu wanita.. ain nak carik nti..

bape rm ek? sebab tgh2 bulan ni.. hehe

asilahmuhajer said...

mr.cerpelai;
sokong je?? tak nak join baca sekali?? topik utk lelaki pun ada tau.

ke...dah baca?

ted;
penulisnya suzana ghazali. kolumnis mingguan wanita.

ain;
tak silap rm17++. tak mahal sangat rasanya. lebih kurang top up je.hehehe

ejal said...

suruh abr b****l la baca..wakakaka

imam said...

lelaki x leh bacer ker?

chemil ila said...

haaa....balik nnt org nk pnjam eh...jgn x bg pulak...
pastu tlg btkan asgnment belh x?
heheheheorg bc buku nih...k.sila bt kn asgnment...bleh kn? kn?
kn?...hihi

asilahmuhajer said...

ejal: abang ber**l tu mana suka baca buku! boleh kira dengan jari buku yang dia baca.

imam: lelaki kalau nak baca sangat2 digalakkan. boleh dapat extra mark la kalau nak meminang anak orang.

chemil ila: nak pinjam boleh. sila bayar sewa ye? assigment tu bole je nak tlg wat. nnti kita discuss harga. hahaha.

atong said...

assalamualaikum,,,,
makcik nie saper yer macam kenal.
muka makcik n budak kat blog makcik macam keluarga member saya b--g-l.yer kew..

asilahmuhajer said...

encik atong (aka abang rafidah);
ye la tu. sape lagi. kami la ahli keluarga saudara ber**l rakan encik tu.

WELCOME TO MY BLOG!

Enjoy surfing my blog

please leave your comment after reading the post. tq.