Wednesday, October 13, 2010

aku dan encik posmen



dah lama sungguh aku tak update blog ni. banyak cerita yang berlaku sebenarnya tapi internet line macam tak menyebelahi aku. line slow la, tak leh nak sign in la, upload gambar tak masuk2 la. so, aku memang malas nak tunggu.
hari ni internet macam sayang kat aku. boleh la bukak. mungkin dia nak bagi aku share citer ngarut aku ni.
semalam aku balik cepat. 2.30ptg aku dah ada kat umah sebab tukar turn jaga anak dgn suami aku. anak demam..
masa tgh makan tu, dgr bunyi motor depan umah. posmen rupanya. " akak, ada surat kena sign!" aku pun kuar..

bukan basikal ni yang dia naik. kan aku dah cakap naik motor tadi. hahaha.

yang ni pun bukan gambar aku dgn posmen tu. kan aku dah cakap tadi, dia naik motor. yang ada kat gambar ni van ye..

pempuan dalam gambar di atas mustahil la gambar aku. aku tak la se"slim" dan secerah tu. ini ayat merendah diri namanye..

masa aku nak sign surat tu, aku pandang muka posmen tu. alamak, hensemnya.. rasa macam nak hantar surat kat diri sendiri plak sebab boleh aku tgk dia hari2. nasib baik sedar diri..hahaha.

dia tanya," akak baru pindah sini?? dulu dok mana?? kenapa pindah sini??" peramah plak posmen ni. sampai aku lupa nak tulis no ic kat tempat aku sign tu. apsal la poyo sangat diri aku masa tu.

muda2 posmen sekarang ni. posmen yang selalu hantar surat kat umah mak aku tu, tua2 lak? tiba2 aku terfikir, adakah posmen yang dihantar tu ikut usia tuan rumah?? hahaha...

WELCOME TO MY BLOG!

Enjoy surfing my blog

please leave your comment after reading the post. tq.