Monday, June 29, 2009

BLOG YANG MENARIK

Sekarang ni aku tgh suka melayan blog personaliti tv3 ni. bila membaca blog ni aku rasa macam dapat byk info tentang keadaan sosial sekarang ni. pastu org2 yg komen pun share experience diorg. rasanya tak yah baca paper pun takpe. hehehe.


GAMAT AT PULAU KAPAS


Gambar ni kamera orang lain yg amik. masa ni tgh program snorkelling. lepas berendam tu, instructor tu amikkan seekor gamat dari dasar laut tu. so, amikla peluang bergambar. yg ni spesies lain compared to yg aku jumpa masa kat Pulau Redang. Memandangkan aku dah lama tinggalkan bidang taksonomi, so aku tak pasti la apa spesies sebenar gamat ni.
kalau time study dulu, tgk sekali imbas pun dah boleh sebut beberapa spesies yg biasa dijumpai. jgn kata nama saintifik gamat, nama saintifik lipas pun aku ingat. tapi itu kisah lama la.
perkara yang lepas usah dikenang...

Tuesday, June 16, 2009

stesyen solar hibrid Pulau Kapas


beberapa hari sblm gi pulau kapas, aku tgk kat majalah 3 pasal stesyen solar ni. so bila gi sana, aku nak tgk sendiri la camne rupanya. sebelahnye ada kapas island resort.kira besar gak tempatnye and betul2 ngadap kawasan panahan cahaya terik. even atas bumbung jeti (yg belakang aku tu) pun di pasang dgn filem solar tu. bagus la usaha2 camni ni. at least, renewable source camni dapat kurangkan kebergantungan kita pd petrol.

PENATNYE TREKKING..

ni gambar hujung track. tembus kat belakang pulau. penat memang penat, tapi bila tgk view yg cantik, ilang suma penat. student2 lelaki lagi dahsyat. sampai je ujung, terus terjun masuk air. aku setakat rendam2 kaki je la. yg best lagi ialah, kat sini ada air mata air yang sangat sejuk dan rasanya sebijik macam air baru kuar dari peti ais. Kuasa Allah. tapi tak dapat lak nak upload gambar kat sini. lagipun gambar air je pun, macamla org tak pernah tgk air.. kan??

atlet negara 2009

kadang2 kita tak sangka aktiviti2 yg kita saje2 wat boleh menyerlahkan bakat2 terpendam rakyat malaysia ni. contohnya org2 dalam gambar ni. nasib baik diorg ni dah tua, (jgn mare qahhar n u.haizan) kalau tak rasanya ada harapan MSN hantar gi everest ke, apa ke.. kalau tak, gambar aku kat sini. tapi memandangkan aku dah turun dulu track ni, maka takde sapa amik gmbr ku masa turun track ni. so, amik gambar org pun cukup la..

jungle trekking..

hari kedua kat pulau kapas, kitorg wat jungle trekking kat hutan kat pulau kapas. boleh tahan gak la treknye..
sebelum trekking, masa ni muka belum berkilat lagi, so, aku, kak tini and u.azlina posing dulu. tiba2 ternampak lak muka en.qahhar kat belakang tu. interframe je...

At Pulau Kapas

tarikh mas ni 8hb jun 09. ni dalam pkl 1 ptg la. lepas turun bot dan angkat barang masuk chalet, aku terus ajak kak tini jln2 sekitar pulau. aku pun amik peluang utk posing2. terasa macam model pulau je. cuma bikini je tak pakai. hahaha.

Monday, June 15, 2009

aku perlukan ruang berkarya!!!

aku rasa lepas ni aku kena sediakan peruntukan lebih untuk beli kertas lukisan sebabnye si kecik ni dah mula menconteng kawasan2 yg tak sepatutnye. bukan je drawing blok dah abis, perabot pun dah kena conteng. the worst part is, peha pun boleh dilukis.. alahai..

kegunaan lain washing machine

selama ni kita cuma tau yg washing machine digunakan untuk basuh baju dan keringkan baju je. tapi scientist-to-be yang telah aku lahirkan ni sangat creative. dia telah menjadikan washing machine tu lebih multipurpose. sila lihat gambar yg telah diupload untuk mengetahui apa kegunaan baru washing machine ini. hehehe..untuk berendam dan mandi..

WELCOME TO MY BLOG!

Enjoy surfing my blog

please leave your comment after reading the post. tq.