Monday, June 29, 2009

GAMAT AT PULAU KAPAS


Gambar ni kamera orang lain yg amik. masa ni tgh program snorkelling. lepas berendam tu, instructor tu amikkan seekor gamat dari dasar laut tu. so, amikla peluang bergambar. yg ni spesies lain compared to yg aku jumpa masa kat Pulau Redang. Memandangkan aku dah lama tinggalkan bidang taksonomi, so aku tak pasti la apa spesies sebenar gamat ni.
kalau time study dulu, tgk sekali imbas pun dah boleh sebut beberapa spesies yg biasa dijumpai. jgn kata nama saintifik gamat, nama saintifik lipas pun aku ingat. tapi itu kisah lama la.
perkara yang lepas usah dikenang...

No comments:

WELCOME TO MY BLOG!

Enjoy surfing my blog

please leave your comment after reading the post. tq.