Friday, July 24, 2009

KARNIVAL SAMTK

Aku baru je naik dari melawat tapak pameran kat bawah. penat. bukan penat berjalan tapi penat makan.

penat makan?? bukan ada orang belanja tapi aku belanja diri sendiri.

hari ni sekolah aku buat hari terbuka. cikgu wajib beli kupon paling sikit RM10. ako beli rm50.

tau2 je la bila anak murid berniaga, kita kena la bagi sokongan moral. tapi bukan dengan kata2 hikmat tapi dengan membeli kat gerai diorang.

aku ngajar 5 kelas. so,setiap gerai diorg tu aku kena beli. dah beli kena la makan. tgk kat gambar tu, berapa byk aku dah beli.

last2, bila dah tak tau nak beli apa, aku bagi je kupon tu kat mana2 student yang score subjek aku. siap pesan, nnti masa percubaan, score banyak2 ek??

malam nanti kena datang lagi. ada forum perdana lak. aku in charge bahagian dewan.

tiba2 aku terfikir sesuatu. rasanya sekolah aku ni hampir setiap sabtu ada program. bengkel la, motivasi la, perkembangan staff la.. yang aku tak faham tu, kenapa orang cakap cikgu banyak cuti ek?? mungkin sbb diorang tengok budak sekolah banyak cuti kot.

eh..dah lari tajuk ni. rasanya aku kena wat post lain ni.

5 comments:

<< s| tED| >> said...

penat makan ek??? ekekekekke....

chemil ila said...

mmg cikgu bnyk keje...
kpd smua ckgu2 di dunia sekalian...
selamat menunaikan amanah anda dengan baik....

ainShahajar said...

cikgu kalo cuti pun.. ade kursus jugak...

dulu time hari kantin.. selalu tolong 2,3 kedai sekaligus.. dpt mkn lebih2 sket..hehe..uih... rindu nye

iDAN said...

kerja itu satu amal... sabar-sabarlah cikgu org yang terpilih, kalo tak ada kerja pun pening juga!..

sebab sejarah membuktikan ramai kalangan cikgu bila makin dekat pencen makin sibuk & punyai jatidiri untuk memimpin masyarakat atau VVIP lagi!.

asilahmuhajer said...

iDAN, thanks atas kata2 yang sungguh memotivasikan saya.

sekarang saya tengah menuju ke arah itu.

WELCOME TO MY BLOG!

Enjoy surfing my blog

please leave your comment after reading the post. tq.