Wednesday, November 12, 2008

suka pilih-pilih tugasan

kali ni kerenah seorang rakan lak.

bagi aku dia ni seorang yang rajin dan cemerlang kalau kita tgk dari segi dokumentasi kerja. especially bila dibandingkan dgn aku la sbb aku ni lemah sket bhgn dokumentasi ni.

kdg2 aku rasa mcm hipokrit je kerje ni. kdg2 kerja tak bagus sgt, tp bila dokumentasi bagus, tak wat keje pun boleh dpt markah cemerlang.

tadi, aku sepatutnya kena meeting warden sbb nak wat pemilihan budak yg layak masuk asrama. so, aku tak dpt handle interview pengawas. so, mintak tlg la dia utk ganti jap tugas aku tu. dia boleh jawab yg dia tak nak terlibat.

camne agaknye perasaan aku ek?? geram gak aku dgr jawapan tu. tapi aku malas nak tunjuk geram aku sbb tak guna nak marah bila dah org dah tak sudi. baik buat biasa je.

aku ni walaupun takla cemerlang sgt. tapi aku rasa aku ni fleksibel dalam buat kerja. all-rounder la org kata. prinsip aku, bila wat keje kena fleksibel, jgn buat alasan dan jgn susahkan org. lagi bagus kalau dapat tlg org.

tapi org mcm aku la yg selalu kena main and selalu kena aniaya. hehehe..

4 comments:

Mohd Azmi Muhajer said...

btol2...wah...lagi bnyk post dari aku...rajin btol main blog kakak aku ni...

asilahmuhajer said...

mesti la rajin..
aku tgh explore lagi ni.
rasanya boleh wAT lagi canggih dari ni cuma takde masa nak layan sgt.

iMaNyQuEeNz said...

hahahaha macam tau je sapa huhuuhu

asilah said...

kalau tau, diam2 ye..hehehe.

WELCOME TO MY BLOG!

Enjoy surfing my blog

please leave your comment after reading the post. tq.