Wednesday, February 24, 2010

classification

hari ni perjumpaan persatuan sains kali ke-4. aktiviti hari ni ada dua. explorace untuk tingkatan 3, 4, 5. untuk form 1 & 2, aku suruh student collect daun kering pastu asingkan ikut jenis urat daun. parallel vein atau network vein.

meh la tengok aksi anak2 kecil aku ni buat aktiviti. ( tak sempat ambik gambar untuk explorace. cikgu lain handle)

nampak macam landak tapi sebenarnya daun pinang yang batangnya merah tu.

macam susun duit nak wat gubahan hantaran kawin pun ada.

mula2 gelak2. bila nampak aku nak amik gambar, jadi malu2 plak

khusyuk betul menulis. sampai nak cium meja.
sebenarnya banyak lagi hasil kerja yang menarik. cuma tak sempat nak amik gambar. sibuk bergerak ke sana ke mari. makin nak habis masa, makin banyak lak daun kering yang dikumpul. seronok la makcik tukang sapu sebab tak yah sapu daun kering hari ni. hehehe.
**KU sekolah aku suruh aku sebut nama dia dalam blog ni. so, aku tunaikan la permintaan dia.
wahai bloggger2 sekalian, KU sekolah aku nama glamernya jeber. hahaha.



9 comments:

amalhaj said...

assalamualaikum cikgu!
leh jadi guru cemerlang nih. nanti teman rekomen kat pengetua.

Mohd Azmi Muhajer@AjemiPutraNobita said...

KU tu singkatan utk apa?

kak safi said...

boleh tiru idea ni,interesting, tahniah cikgu.

asilahmuhajer said...

waalaikumsalam amalhaj!
guru cemerlang? tak layak la. saya pemalas. orang malas tak leh cemerlang.

azmi;
KU tu singkatan untuk ketua umum a.k.a ketua pengawas.

kak safi;
biasa je kak. kalau sudi tiru, dialu2kan. tq!

fieza said...

wah..bestnye xtvt.. sape pengerusi this year ckgu??
tp xtvt psang radio ag best..
last year ktorg wat jamuan persatuan nie ckgu xde..ktorg mkn sendiri jer...hihi..

maam_zubair said...

tertunai jugak permintaan saye

Ah Fatt said...

cikgu ajar sains ek

KU tu apa cikgu?

asilahmuhajer said...

fieza;
pengerusi tahun ini ialah nawal binti saparin. korang wat jamuan lambat sangat la last year. saya kalau last year memang bz. susah nak lekat kat sekolah.hehehe.

maam_zubair;
ok tak? semoga puas hati. buat keje rajin2 ye?

ah fatt;
ajar sains teras. KU tu singkatan untuk ketua umum aka ketua pengawas.

iDAN said...

ada org buat hobi kumpul daun kering siap dialbumkan memang menarik.

Sya amat suka bunga daun getah kering tu!

WELCOME TO MY BLOG!

Enjoy surfing my blog

please leave your comment after reading the post. tq.